На 10 май, сряда, в Центъра по алергология и дерматология на медицински

...
На 10 май, сряда, в Центъра по алергология и дерматология на медицински
Коментари Харесай

„Пълмед“ с безплатни прегледи за рак на кожата от кампанията Евромеланома 2023

На 10 май, сряда, в Центъра по алергология и дерматология на медицински комплекс „ Пълмед “ - Пловдив под ръководството на доц. д-р Румяна Янкова, дм, ще се проведат прегледи от безплатната акция за профилактика на рака на кожата – Евромеланома 2023. Това оповестяват от лечебното заведение.

Основната идея на тази европейска акция е да разпространява и популяризира информация за попречване на рака на кожата, неговата ранна диагностика и лекуване.

В рамките на акцията против кожния рак, доцент Янкова ще преглежда гратис в „ Пълмед “ на 10 май, от 11:00 до 14:00 ч. Прегледите ще се оферират с авансово записване на тел. 032/ 607 300. Дерматологът ще съветва гратис пациенти в същия ден от 14:30 до 15:30 ч. и в клиника „ Медидерма ” с авансово записване на тел. 0888 835 403. 

Един от акцентите на акцията тази година е вярната кожна фотозащита, като особено внимание на нея би трябвало да обръщат хората при работа, спортуване и разходки навън. Дерматолозите предизвестяват за рисковете за развиване на кожен рак при корист със слънце на плажове, с УВ лъчи в солариуми и изключително при слънчеви изгаряния.

„ Най-уязвими към слънчевата радиация, респективно към ултравиолетовите лъчи, дейната синя светлина и даже изобилната дневна светлина, са хората от фототипове 1 и 2, т.е. тези със светла кожа, руса и рижава коса и светли очи. Удълженото време на слънчево облъчване води до предозиране с всички последици от необратимо увреждане на клетките на епидермиса и дермата, тяхната ДНК и ензимни процеси, които са освен остри и краткотрайни, а постоянно дълготрайни, с невъзстановими последици, в това число познатото фотостареене на кожата и кожен рак ”, изяснява доцент Янкова.

В световен мащаб, ракът на кожата е една от най-разпространените онкологични патологии  и заболеваемостта от него нараства по-бързо от всеки различен тип израстък. Повече информация за самодейността може да се откри на .
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР